collage_object

Solbarnsverksamhet

Våra SOLBARN (Förskoleklassen) har vi nu sagt farväl till för allra sista gången och de börjar från och med läsåret 2021 - 2022 på Lunds Waldorfskola. 
Vi ser fram emot att få fortsätta följa barnen även om det blir på lite avstånd och att dela med oss av vår långa erfarenhet av förskoleklassverksamheten.

Nedan berättar vi hur vårt arbete med förskoleklassen sett ut.
De som gått sitt sista år på lekskolan går i väg på solbarnsverksamhet, där de träffar sina blivande skolkamrater och gör
gemensamma aktiviteter och utflykter.

I gruppen i sin hemvist på Tomtebo eller Backebo målar de vått i vått, droppar olja ivår middagssamling, bjuder i testund och på fruktstund, dukar bordet, dukar av och deltar vid bordsspelssagor. De går iväg till köket på Backebo och bakar hemlig efterträtt, en efterrätt de själv får välja att baka med kocken och bjuda sina lekskolekompisar på.

Fram på vårkanten får Solbarnen prova på att tälja tillsammans med sin pedagog, enklare moment. 

Ungefär en torsdag i månaden kommer Solbanen från Waldorfbarnträdgården Solvinden och tillsammans med dem har vi olika aktiviteter som tex växtfärgning, sagoberättande i vår lavvu, flöjtspel, tillverkning av lerväsen och mycket annat.

Två gånger om året, vår och höst, åker vi med buss till Kulturens Östarp där vi får en guidad rundtur på den vackra gamla gården. Vi får prova att kärna smör, pumpa och bära vatten och klä ut oss i gammeldags kläder. 

Sista året på lekskolan hälsar vi också på hemma hos varandra inom solbarnsgruppen.