collage_object

Solbarnsverksamhet

Våra SOLBARN (Förskoleklassen) har vi nu sagt farväl till för allra sista gången och de började från och med läsåret 2021 - 2022 på Lunds Waldorfskola. 
Vi ser fram emot att få fortsätta följa barnen även om det blir på lite avstånd och att dela med oss av vår långa erfarenhet av förskoleklassverksamheten.

Nedan berättar vi hur vårt arbete med förskoleklassen sett ut.
De som gått sitt sista år på lekskolan gick i väg på solbarnsverksamhet, där de träffade sina blivande skolkamrater och hade
gemensamma aktiviteter och utflykter.

I gruppen i sin hemvist på Tomtebo eller Backebo målade de vått i vått, droppade olja i vår middagssamling, bjöd till testund och fruktstund, dukade bordet, dukade av och deltog vid bordsspelssagor. De gick iväg till köket på Backebo och bakade hemlig efterträtt, en efterrätt de själv fått välja att baka med kocken och sedan bjöd sina lekskolekompisar på.

Fram på vårkanten fick Solbarnen prova på att tälja tillsammans med sin pedagog, enklare moment. 

Ungefär en torsdag i månaden kom Solbanen från Waldorfbarnträdgården Solvinden och tillsammans med dem hade vi olika aktiviteter som tex växtfärgning, sagoberättande i vår lavvu, flöjtspel, tillverkning av lerväsen och mycket annat.

Två gånger om året, vår och höst, åkte vi med buss till Kulturens Östarp där vi fick en guidad rundtur på den vackra gamla gården. Vi fick prova att kärna smör, pumpa och bära vatten och klä ut oss i gammeldags kläder. 

Sista året på lekskolan har vi också hälsat på hemma hos varandra inom solbarnsgruppen.