collage_object

Kläder på lekskolan

Oömma och lekvänliga kläder passar bra. Ombyteskläder i era barns kassar behöver uppdateras regelbundet. 2-3 byxor, tröjor, underbyxor och strumpor behövs. Även torra stövlar och regnkläder är viktigt. Vi är ute i alla väder! Framåt kylan rekommenderar vi ullunderställ och extra fingervantar i utflyktsväskan. Extra vantar och mössor kan vi aldrig få för mycket av.
Märk kläderna så hittar de rätt.

Vi rekommenderar ullkläder 

Ull håller kylan ute och behåller vår egen värme när det är kallt ute – och tvärtom när det är varmt ute! Därför kan det faktiskt vara skönt med ullkläder även när det är varmt ute, särskilt för mycket små barn, som inte rör sig så mycket utan ligger stilla. Den som rör sig mycket blir förstås varm i ullkläder om det också är varmt ute.

Ull transporterar bort fukt
När vi svettas transporteras fukten aktivt genom ullen till utsidan utan att själv suga åt sig nämnvärt. Huden hålls torr och ullens värmeisolerande förmåga vidmakthålls.

Ull värmer även när den är fuktig
till skillnad från andra textila material. När vi svettas sugs fukten upp av kläderna, som då förlorar sin isolerande förmåga och kyler oss istället för värmer. Ull däremot kan absorbera fukt upp till 30 % av sin egen vikt utan att kännas fuktig eller förlora sin form! Tillsammans med dess förmåga att transportera fukten från kroppen genom ullplagget till luften utanför, blir effekten att ullplagg värmer även som fuktiga, av svett eller av regn och snö utifrån!
 

Länkar

Näva ekotextil
http://ekotextil.se/